Wat kan ik doen als het bijwerken van de software niet werkt?

Als je problemen ondervindt met het bijwerken van de software, raden we je aan om eerst een reset uit te voeren.

In plaats daarvan kun je de software ook handmatig bijwerken. Het betreffende updatebestand vind je hier: https://mytolino.nl/software-updates/

Om problemen te vermijden, moet je je eReader alleen in uitzonderlijke gevallen handmatig via je computer bijwerken. Als je zonder wifiverbinding de software op je tolino-eReader wilt bijwerken, ga dan als volgt te werk:

  1. Controleer de huidige softwareversie van uw tolino eReader. Tik hiervoor op “Meer” en vervolgens op “Apparaatgegevens”. U vindt de huidige softwareversie onder “Softwaredetails”.
  2. Noteer alstublieft de huidige softwareversie, zodat u later kunt controleren of de handmatige update succesvol was.
  3. Zorg ervoor dat uw tolino eReader voor meer dan 20% is opgeladen.
  4. Verbind uw tolino eReader met behulp van de meegeleverde USB-C-kabel met de computer en tik op uw tolino eReader in het dialoogvenster “Computer gedetecteerd” op “Verbinden”.
  5. Klik op de downloadknop van de software die geschikt is voor uw tolino eReader en sla het gedownloade bestand op uw computer op.
  6. Open in de Verkenner de mapweergave van uw tolino eReader. Uw tolino eReader wordt weergegeven als een “eReader”-station.
  7. Kopieer of verplaats nu het gedownloade updatebestand (KoboRoot.tgz’ ofwel update.tar) naar de map “.kobo”. Om de map “.kobo” op uw pc te bekijken, moet u de optie “Verborgen mappen weergeven” op uw pc hebben ingeschakeld.
  8. Nadat het updatebestand (KoboRoot.tgz’ of update.tar) succesvol is gekopieerd naar de map “.kobo”, verbreek de USB-verbinding door de tolino eReader op uw pc uit te werpen.

Enkele seconden nadat u de tolino eReader hebt uitgeworpen, zou deze automatisch opnieuw moeten opstarten en de software-update uitvoeren.