Wat is de tolino-cloud en hoe gebruik ik deze in de tolino-app?

Zodra u de tolino-app op uw mobiele eindapparaat hebt geopend en zich via een tolino-boekwinkel met uw klantaccount hebt aangemeld, kunt u de tolino-cloud zoals gebruikelijk gebruiken. Dat wil zeggen dat tolino-app synchroniseert automatisch via de tolino-cloud uw bibliotheek met e-books en luisterboeken die vervolgens binnen luttele seconden ook in de app beschikbaar is.

Alle e-books en luisterboeken die u in de shop van uw tolino-boekwinkel koopt, worden automatisch en veilig in de tolino-cloud opgeslagen en kunnen natuurlijk indien gewenst op uw lokale leesapparaat (hier de tolino-app) worden opgeslagen. Natuurlijk kunt u via onze tolino-webreader of de tolino-app ook rechtstreeks e-books naar de tolino-cloud uploaden – deze zijn dan ook voor andere apparaten in het tolino-ecosysteem als download beschikbaar.

Als u content uit de tolino-cloud wilt downloaden, tikt u gewoon op het wolksymbool in de rechter bovenhoek van een cover. De tolino-app start de download automatisch.

Let op het volgende:
Alle titels en documenten die in de tolino-cloud zijn opgeslagen, zijn op tot wel 5 verschillende apparaten beschikbaar. Als u bijvoorbeeld een boek eerst op uw tolino e-reader leest, kunt u het via de kosteloze app van tolino ook op uw smartphone, tablet of computer vanaf dezelfde plek doorlezen. Voorwaarde voor een probleemloze synchronisatie is echter dat de leesapparaten met internet zijn verbonden en voor dezelfde klantaccount zijn aangemeld.