Kan ik in de tolino-app van boekwinkel wisselen?

Bij de eerste aanmelding in de tolino-app kiest u de boekwinkel van uw voorkeur. Daarna kunt u zelf kiezen of u in de tolino-app uw aanmeldgegevens voor uw boekwinkel registreert. Om de door u tijdens de aanmelding gekozen tolino-boekwinkel te wijzigen, zou u de gegevens van de tolino-app moeten verwijderen.

Kies hiervoor op uw apparaat onder Instellingen -> Apps de tolino-app en verwijder hier het app-geheugen (Android) of de “lokale gegevens”. Als u nu opnieuw de tolino-app opent, wordt opnieuw de boekwinkel-selectie getoond en kunt u een andere boekwinkel als hoofdboekwinkel selecteren.

Bedenk wel dat dit procedé veeleer omslachtig is en normaal gesproken ook niet nodig is. Enerzijds hebben wij precies op deze reden onze unieke bibliotheek-koppeling ontwikkeld en anderzijds kunt u natuurlijk gewoon via de browser op elk gewenst moment bij een andere boekwinkel inkopen doen.

Houd er a.u.b. rekening mee dat bij het verwijderen van de app resp. de afmelding uw gedownloade content uit de app en van uw eindapparaat wordt verwijderd. Content die u zelf hebt geladen (niet gesynchroniseerd), kunt u ook zonder aanmelding met de app blijven gebruiken. Om onnodig gedoe te voorkomen, dient u hier bijvoorbeeld op vakantie met een slechte wifi-verbinding of bij kleinere databundels altijd rekening mee te houden. De makkelijkere oplossing om titels via een andere shop te kopen, zal doorgaans het winkelen via de browser zijn. Gedownloade e-books in EPUB- of PDF-formaat kunt u dan natuurlijk op elk gewenst moment in de tolino-app lezen.