Ik heb problemen met de wifiverbinding. Wat kan ik doen?

Problemen met de wifiverbinding van je tolino-eReader kunnen verschillende oorzaken hebben. Hier vind je tips om veelvoorkomende oorzaken uit te sluiten en eventuele wifiproblemen zelf op te lossen. Controleer het volgende:

1. Probeer je je tolino met een verkeerd wifinetwerk te verbinden?

Controleer of je de juiste draadloze netwerkverbinding hebt geselecteerd. Zorg ook dat je wifi voor alle computers en apparaten inschakelt in de beveiligingsinstellingen van je wifinetwerk. Probeer of je met een ander apparaat zoals een smartphone verbinding met je wifinetwerk kunt maken. Als dat zonder problemen lukt, is er een andere oorzaak van de fout.

2. Te zwak of instabiel wifisignaal?

Vooral in grote huizen met dikke muren is het mogelijk dat het wifisignaal te zwak of instabiel is voor een goede wifiverbinding als je geen wifirepeater gebruikt. Zorg er daarom voor dat je een sterk en stabiel wifisignaal hebt op de plek waar je je eReader wilt gebruiken of kies een plek die dichter bij de router is.

3. Gebruik je een verouderde wifiversleutelingsmethode, zoals WPA1/2 met TKIP of WEP?

Om de veiligheid van je wifinetwerk te garanderen en het te beschermen tegen ongeoorloofde toegang, kun je verschillende versleutelingsmethoden configureren op je router. Versleutelingsprotocollen zijn in de loop van de tijd geëvolueerd, waardoor sommige versleutelingsmethoden nu als onveilig en verouderd beschouwd worden. Onze tolino-eReaders ondersteunen alleen actuele en veilige versleutelingsmethoden. Daarom is het na het bijwerken naar softwareversie 11.2.2 niet meer mogelijk om verbinding te maken met een wifinetwerk dat de verouderde versleutelingsmethode TKIP gebruikt. Controleer de versleutelingsprotocollen van je wifinetwerk als je tolino geen wifiverbinding tot stand kan brengen. Je wifiversleuteling moet ingesteld zijn op WPA1/2 CCMP(AES).

4. Mijn wifinetwerk staat niet in de keuzelijst. Wat kan ik doen?
Soms worden netwerken niet in de keuzelijst weergegeven omdat ze verborgen zijn. Een netwerk dat niet op je tolino-eReader wordt weergegeven, kun je handmatig toevoegen door onderaan de keuzelijst op ‘Netwerk toevoegen’ te tikken en zelf de netwerknaam, de versleutelingsmethode en het wachtwoord voor de wifiverbinding in te voeren.

5. Bevat de naam of het wachtwoord van je wifinetwerk speciale tekens?

Speciale tekens zijn bijvoorbeeld letters met een dakje, een streepje of puntjes (zoals â, é, ö). Zulke speciale tekens in de naam (SSID) of het wachtwoord van een wifinetwerk kunnen problemen veroorzaken bij het tot stand brengen van een verbinding. Afhankelijk van de manier waarop jouw specifieke router met speciale tekens omgaat, is het mogelijk dat je tolino-eReader geen toegang heeft tot het wifinetwerk.