Hoe zet ik gekochte of eigen content op de tolino e-reader?

Alle e-books of andere bestanden die u in ePUB- en PDF-formaat (open standaardformaten) in uw bezit hebt, kunt u op uw tolino e-reader opslaan en lezen. Om de e-books naar uw tolino e-reader over te zetten, zijn er twee mogelijkheden:

1) e-books overzetten via de tolino-cloud

De overdracht van uw e-books in ePUB- en PDF-formaat kunt u eenvoudig met de tolino-webreader uitvoeren. Meldt u zich hier met uw toegangsgegevens aan en zet de door u gekochte e-books met behulp van de tolino-webreader gewoon naar uw tolino-cloud over. Meld uw tolino e-reader zoals gewoonlijk met uw toegangsgegevens aan en start de synchronisatie met de tolino-cloud op de tolino e-reader. Zodra u nu op uw tolino e-reader naar de tolino-bibliotheek gaat (internetverbinding via wifi is vereist), worden de in de tolino-cloud opgeslagen e-books weergegeven. Om deze lokaal naar uw tolino te downloaden, tikt u gewoon op de betreffende cover van het e-book. Het e-book wordt dan op de tolino e-reader opgeslagen en u kunt beginnen met lezen.

2) e-books overzetten met behulp van een kabel (sideloading)

U kunt reeds gekochte e-books in PDF- of ePUB-formaat gewoon via een kabelverbinding lokaal op de tolino overzetten. Zodra uw tolino e-reader via de meegeleverde USB-kabel met de computer is verbonden en door deze werd herkend, hebt u vanaf uw computer toegang tot de tolino e-reader. U kunt nu bestanden tussen uw computer en uw tolino e-reader uitwisselen. Sla uw e-books a.u.b. altijd in de map “Books” op de harde schijf van de tolino e-reader op.

Wij raden u \aan om gekochte e-books via de tolino-cloud automatisch toe te voegen en niet via de USB-aansluiting. Het voordeel: als u e-books uit de tolino-cloud downloadt, wordt de kopieerbeveiliging Adobe DRM niet actief en hoeft u geen Adobe-ID op te geven om deze e-books te lezen.

Belangrijke informatie: tijdens de gegevensuitwisseling mag de verbinding niet worden verbroken. Verwijder het gegevensdragersymbool van de tolino e-reader en van de microSD-kaart altijd op de computer, voordat u de kabelverbinding tussen de tolino e-reader en de computer loskoppelt of de microSD-kaart verwijdert.

Let op het volgende: bij bepaalde formaten zoals het AZW-formaat (geen open standaardformaat), is een overdracht resp. het openen van de e-books niet mogelijk.