Hoe organiseer ik mijn eBooks in verzamelingen?

Op je tolino-eReader kun je boeken organiseren in een lijst of ‘verzameling’.

Maak bijvoorbeeld een verzameling met boeken van je favoriete auteur, je favoriete genre of andere criteria. Met deze verzamelingen kun je de eBooks die je gegroepeerd hebt, op een plek bij elkaar vinden. De verzamelingen die je aanmaakt, worden ook in de tolino-apps en de webreader weergegeven.


Een verzameling aanmaken

Om een verzameling aan te maken, tik je in het startscherm op  ‘Mijn boeken’. Tik vervolgens op het tabblad ‘Verzamelingen’. Om de verzameling aan te maken, tik je op de 3 puntjes rechtsboven en selecteer je de optie ‘Nieuwe verzameling’. Geef je verzameling nu een naam. Vervolgens kun je de titels selecteren die je aan deze verzameling wilt toewijzen.

Titels toevoegen aan of verwijderen uit je verzameling:

Tik in het startscherm op  ‘Mijn boeken’ en ga naar het tabblad ‘Verzamelingen’. Om een verzameling te bewerken, druk je lang op de naam van de verzameling. Er wordt een ander menu geopend waarin je de optie ‘Bewerken’ kunt selecteren. Er zijn verschillende opties beschikbaar in dit menu.

Om een boek toe te voegen, tik je op ‘Boeken toevoegen’. Je ziet nu alle boeken die beschikbaar zijn in je bibliotheek. Via het plusteken  voeg je meer boeken toe. Als je een boek wilt verwijderen, verwijder je het  vinkje naast de titel.

Een verzameling een andere naam geven of verwijderen

Tik in het startscherm op  ‘Mijn boeken’ en ga naar het tabblad ‘Verzamelingen’. Houd de naam van de verzameling lang ingedrukt. Er wordt een ander menu geopend, waarin je de opties ‘Naam wijzigen’ of ‘Verwijderen’ kunt selecteren.

Tip:
Gebruik de sorteeropties:

  • Naam van de collectie
  • Aantal boeken
  • Aanmaakdatum

om de weergavevolgorde van de verzamelingen aan te passen.