Hoe lees ik eBooks met kopieerbeveiliging (DRM) op de tolino-eReader?

Om eBooks die als .acsm-bestand beschikbaar zijn te kunnen lezen op je tolino eReader, moet je Adobe Digital Editions (ADE) op je computer installeren. Adobe Digital Editions (ADE) is gratis software waarmee je eenvoudig en gemakkelijk inhoud met Adobe DRM-beveiliging naar je tolino-eReader kunt overbrengen.

Een overzicht van het toevoegen van boeken met Adobe Digital Editions:

  • Adobe Digital Editions installeren: download ADE en installeer het op je computer.
  • Een Adobe-ID aanmaken: maak een account aan bij Adobe.
  • Je computer autoriseren met ADE: koppel je computer met ADE zodat je boeken naar je eReader kunt downloaden.
  • Boeken toevoegen aan je eReader met ADE: voeg je boeken toe aan je eReader met ADE.

Stap 1 van 4: Adobe Digital Editions installeren:

Stap 2 van 4: een Adobe-ID aanmaken:

  • Als je nog geen Adobe-ID hebt, ga dan naar www.adobe.de en maak een gratis account aan. Als je al wel een Adobe-ID hebt, ga dan naar stap 3.

Stap 3 van 4: je computer autoriseren met ADE:

  • Om je computer te autoriseren, klik je in het geopende programma op ‘Help’ / ‘Computer autoriseren’. Voer vervolgens je Adobe-ID (je e-mailadres) en je wachtwoord in. Zorg dat het selectievakje ‘Ik wil mijn computer machtigen zonder ID’ uitgeschakeld en niet geselecteerd is. Klik vervolgens op ‘Autoriseren’.

Stap 4 van 4: boeken toevoegen aan je eReader met ADE

  • Sluit je tolino-eReader met een USB-C-kabel aan op je computer en tik op je tolino-eReader op ‘Verbinden’. Nadat je het programma Adobe Digital Editions hebt geopend, wordt de tolino-eReader weergegeven onder ‘Apparaten’ in de menubalk. Om je tolino-eReader te autoriseren, selecteer je in de apparaatinstellingen de optie ‘Apparaat autoriseren’. Selecteer het gewenste boek en sleep het naar de boekenplank van de tolino-eReader. Ontkoppel vervolgens je tolino-eReader van de pc en verwijder de USB-C-kabel van je tolino-eReader. Het boek wordt in je bibliotheek weergegeven. Ga naar het menu  ‘Mijn boeken’ op je tolino-eReader om de boeken te zien die je hebt toegevoegd. In het vooraf gedefinieerde filter ‘Geïmporteerd’ zie je alle artikelen die je hebt toegevoegd met Adobe Digital Editions.


Opmerking: je tolino-eReader kan alleen via Adobe Digital Editions worden geautoriseerd. Om te controleren of de autorisatie is gelukt, open je het menu  ‘Meer’ en selecteer je het menu-item ‘Instellingen’. Onder ‘Accounts’ zie je onder ‘Adobe’ je Adobe-ID.