Hoe lees ik e-books met kopieerbeveiliging (DRM) op de tolino e-reader?

e-books op uw tolino e-reader gebruiken eigenlijk maar zelden de kopieerbeveiliging Adobe® DRM (Digital Rights Management met bestandsformaat “.acsm”). Als u toch een e-book op de tolino e-reader wilt openen dat door Adobe® DRM wordt beveiligd, verschijnt er een melding en wordt u gevraagd om hiervoor uw Adobe®-ID in te voeren. Sommige e-books zoals die van een openbare bibliotheek worden door Adobe® DRM tegen kopiëren beveiligd of kunnen alleen gedurende een bepaalde tijd worden gelezen. Ook hiervoor hebt u een Adobe-ID nodig.

1.Registreer een Adobe®-ID

Voor een aanmelding gaat u naar www.adobe.com en geeft u uw gegevens op. Zodra de registratie is afgesloten, ontvangt u een bevestigingslink via e-mail. Als u op deze link klikt en uzelf authentificeert, is het aanmeldingsproces beëindigd. Uw opgegeven e-mailadres is nu ook uw Adobe-ID.

  1. Invoeren van de Adobe®-ID op de tolino

Om e-books met Adobe® DRM te kunnen lezen, hoeft u zich alleen nog bij uw tolino e-reader aan te melden. Ga hiervoor naar het menu onder “Mijn accounts” en selecteer de laatste optie “Adobe® DRM”. Geef hier a.u.b. uw e-mailadres en uw wachtwoord op om uzelf aan te melden. Tik hierna op “Autoriseren”. U bent nu aangemeld en kunt ook door Adobe® DRM beveiligde e-books lezen.