Hoe laad ik reeds aangeschafte of eigen content op de tolino-eReader? (Sideloading)

Alle eBooks en andere bestanden die je bijvoorbeeld in ePUB- of PDF-formaat bezit, kun je op je tolino-eReader opslaan en daar lezen. Een overzicht van alle compatibele formaten vind je in hoofdstuk 2.3. Er zijn twee manieren om de eBooks op je tolino-eReader te laden:

eBooks overzetten via de tolino-cloud

Je kunt je Books in ePUB- en PDF-formaat eenvoudig overzetten met de tolino-webreader. Log daar in met je inloggegevens en upload eenvoudig je aangeschafte eBooks naar de tolino-cloud met behulp van de tolino-webreader. Log vervolgens zoals gewoonlijk met je inloggegevens in en start op de tolino-eReader de synchronisatie met de tolino-cloud. Zodra je je tolino-eReader hebt gesynchroniseerd (ervan uitgaande dat je een internetverbinding via wifi hebt), worden de in de tolino-cloud opgeslagen eBooks weergegeven. Om deze lokaal op je tolino te downloaden, tik je gewoon op het omslag van het betreffende eBook. Het eBook wordt vervolgens direct op de tolino-eReader opgeslagen en je kunt beginnen met lezen.

eBooks overzetten met een kabel (sideloading)

Je kunt eBooks in PDF-, ePUB-, TXT-, MOBI-, CBZ- en CBR-formaat kun je eenvoudig via een kabelverbinding lokaal naar de tolino overzetten. Zodra je tolino-eReader via de meegeleverde USB-C-kabel op de computer is aangesloten en door de computer wordt herkend, heb je vanaf je computer toegang tot de tolino-eReader. Je kunt nu bestanden uitwisselen tussen je computer en je tolino-eReader. Bewaar je ebooks altijd in de map ‘Boeken’ op de harde schijf van de tolino-eReader.

Toch raden we je aan om gekochte eBooks automatisch via de tolino-cloud en niet via de USB-C-poort toe te voegen. Het voordeel: als je ebooks download vanuit de tolino Cloud, wordt de Adobe DRM kopieerbeveiliging niet actief en hoef je je eReader niet te autoriseren via Adobe Digital Editions om deze ebooks te kunnen lezen.

Belangrijke opmerking:
De verbinding mag tijdens het uitwisselen van gegevens niet worden verbroken. Ontkoppel de tolino-eReader altijd door het hardeschijfpictogram van de computer uit te werpen voordat je de kabelverbinding tussen de tolino-eReader en de computer verbreekt.