Hoe kan ik luisterboeken via mijn tolino-app beluisteren en welke functies kan ik gebruiken?

Luisterboeken die u nog niet uit uw bibliotheek hebt geladen, worden door een klein wolkensymbool aangeduid. Als u op de cover tikt, begint de download automatisch. Zodra het eerste hoofdstuk is geladen, kunt u beginnen met luisteren. De resterende hoofdstukken worden op de achtergrond geladen.

Wij raden u aan om de luisterboeken via een wifi-verbinding te downloaden, aangezien ze meestal meer dan 1GB groot zijn. Afhankelijk van uw mobiele telefoontarief kunnen aanvullende kosten ontstaan.

Sleep-timer:
Via de sleep-timer kunt u de tolino-app zo instellen dat deze na een bepaalde tijd of ook aan het einde van het actuele hoofdstuk vanzelf stopt. Hiermee zorgt u ervoor dat u niet alleen geen hoofdstukken mist, maar ontziet u ook de acculading van uw apparaat. De verschillende keuzemodi vindt u in de audiobook-player via het symbool van de slapende klok.

Afspeelsnelheid:
U kunt de afspeelsnelheid geheel naar wens instellen. Vraag hiervoor het gewenste luisterboek voor afspelen op – in de bovenste menubalk vindt u een pictogram “1x”. Na een tik op dit pictogram krijgt u een overzicht over de verschillende instelniveaus.

Vooruit en achteruit spoelen:
U kunt via de comfortfunctie rechts en links naast de afspeelknop steeds 30 seconden vooruit of achteruit spoelen. In het onderste gedeelte van de audiobook-player vindt u de voortgangsweergave van het hoofdstuk. Ook hier kunt u door verschuiven van de regelaar makkelijk vooruit of achteruit spoelen.

MiniPlayer:
Ook via de MiniPlayer, die wordt geactiveerd als de app het luisterboek op de achtergrond afspeelt, kunt u de opties voor het pauzeren en afspelen en het vooruit en achteruit spoelen gebruiken.