Hoe kan ik door het eBook navigeren en persoonlijke leesinstellingen maken?

Navigeren:
Bladeren:
op alle tolino-apparaten kun je bladeren door simpelweg op de rechter- of linkerkant van het scherm te tikken.

Hoofdstukken/pagina’s overslaan:

Tik tijdens het lezen op het midden van het scherm om het leesmenu te openen. Sleep het cirkelpictogram  naar links of rechts in de navigatiebalk om snel door het hele boek te lopen. Je kunt ook  afzonderlijke hoofdstukken rechtstreeks uit de inhoudsopgave selecteren.

Leesinstellingen:

Met je tolino-eReader kun je tijdens het lezen persoonlijke instellingen aanpassen, zoals lettertype, lettergrootte, paginamarges, regelafstand, tekstrichting of helderheid. Open daarvoor het leesmenu door in het midden van het scherm te tikken.

Lettertype aanpassen:

Tik in het leesmenu op het AA-symbool. Hier kun je het lettertype, de lettergrootte, de regelafstand, de marges en de uitlijning aanpassen. In de geavanceerde instellingen kun je ook het gewicht van het lettertype aanpassen.


Helderheid aanpassen:

Om de helderheid van het scherm aan te passen, tik je in het leesmenu op het zonsymbool . Met de SmartLight-functie pas je de kleurtemperatuur van je scherm aan. De kleuren variëren van oranje kaarslicht voor lezen ’s nachts tot wit zonlicht voor overdag.

In het instellingenmenu  kun je nog meer individuele instellingen aanpassen, zoals het weergeven van de leesvoortgang, navigatie-aanpassingen enzovoort.