E-books met fixed layout in de tolino-app en in de tolino webreader

Wat betekent fixed layout?

Bij inhoud met een zogenoemde fixed layout ligt de vormgeving en de formattering van teksten, afbeeldingen en andere elementen vast. Deze worden niet automatisch aan de schermgrootte of de instellingen van de gebruiker aangepast. Dat is met name zeer geschikt voor inhoud waarvan het visuele ontwerp, de exacte positionering van tekst, afbeeldingen en andere elementen evenals de handhaving van de oorspronkelijke lay-out van groot belang zijn. Het wordt voor complexe fotoboeken, geïllustreerde kinderboeken, stripverhalen of interactieve e-books gebruikt.

Welke instellingen kunnen worden gewijzigd?

Met de zoom-functie kunnen afbeeldingen tot in het kleinste detail worden bekeken. Daarnaast is een weergave over twee pagina’s mogelijk. Net zoals in een boek of folder waarbij u twee pagina’s naast elkaar kunt bekijken.

Zijn e-books met een fixed layout voor alle apparaten geschikt?

Momenteel wordt fixed layout alleen in de tolino webreader en in de tolino app (Android en iOS) ondersteund. Naar verwachting zullen de e-readers van tolino binnenkort volgen en deze functie eveneens ondersteunen.

Welke beperkingen zijn er bij e-books met fixed layout?

Op grond van de vooraf vastgelegde visuele indeling van e-books met fixed layout kan de positionering van teksten, afbeeldingen en andere elementen niet worden veranderd en is het daarom niet mogelijk die lettergrootte, het lettertype of andere instellingen individueel aan te passen. Bovendien kan het door de bestandsgrootte iets langer duren voordat een titel is geladen en wordt geopend.