smartLight tolino eBook Reader

Waarom „smartLight“ op de tolino eBook reader?tolino vision 4 HD smartLight

Onderzoekers hebben ontdekt dat het licht in onze omgeving effect heeft op ons bioritme. Koud wit licht komt overeen met het daglicht op een heldere dag en is geschikt voor het lezen, leren of werken zonder moe te worden en het spaart de ogen. Gedurende de dag verandert de lichtkleur tot zonsondergang in een warmer licht. Voor de verlichting van de woon- en slaapruimten wordt daarom vaak warm wit licht ingezet, dat uitnodigt om te ontspannen en je goed te voelen en dat zorgt voor een behaaglijke atmosfeer.

Conventionele e-readers, maar ook tablets, computers en televisies gebruiken voor de verlichting koud wit licht. Dit heeft hetzelfde effect als daglicht, maar kan juist ’s avonds onnatuurlijk werken.

Vooral koud blauwachtig licht weerhoudt lezers er echter van om in slaap te vallen. De kleurtemperatuur van het geïntegreerde leeslicht van de tolino eBook reader verandert daarom van koud wit licht ’s morgens in een warm wit licht ‘s avonds. De tolino vision 4 HD en de tolino sine 3 met smartLight oriënteert zich met een spectrum van witte tinten aan het natuurlijke zonlicht. Als bijzondere innovatie worden er in de tolino eBook reader speciale warm witte en koud witte lichtdioden ingezet. Ze leveren een aangenaam en natuurlijk licht, dat past bij de desbetreffende leessituatie en de persoonlijke smaak van de lezer.

De veranderlijke witte tinten van de tolino eBook reader, die automatisch of handmatig het tijdstip van de dag volgen, zorgen zodoende op elk tijdstip voor de optimale lichtkleur in overeenstemming met het natuurlijke bioritme.

Ontspannen lezen en in slaap vallen.

De tolino vision 4 HD – uniek comfortabel lezen.