FAQ | tolino tab 8

Downloads


FAQ | tolino tab 8"

Algemeen (tolino tab 8)

Met de bibliotheekkoppeling kunt u eBooks bij verschillende tolino-partners kopen en worden ze in uw bibliotheek beschikbaar. Om een bibliotheekkoppeling te maken, selecteert u “Instellingen” – “Gebruikersaccounts” in het hoofdmenu en vervolgens de menuoptie “Bibliotheekkoppeling”.

Zodra u de koppeling start, wordt de lijst met alle tolino-partners weergegeven. U kunt voor elke boekhandelaar een gebruikersaccount koppelen. Bij elke koppeling worden de nieuwe boekhandelaren en leesapparaten van aanbieders op de hoogte gebracht. U ontvangt van beide een bevestigingse-mail van de koppeling. Na voltooiing van de koppeling worden alle titels in de gekoppelde bibliotheek weergegeven.

Een bestaande bibliotheekkoppeling kunt u via dezelfde toegang op elk moment verwijderen. De gekoppelde inhoud wordt dan uit uw bibliotheek verwijderd.

Denk eraan dat de inhoud op de cloud beschikbaar is voor maximaal vijf verschillende apparaten. Dit aantal kan ook met de bibliotheekkoppeling niet worden overschreden. Voegt u desondanks een apparaat toe, dan verschijnt tijdens de koppeling van uw bibliotheken de desbetreffende melding en de mogelijkheid om apparaten af te melden.

Het totaalgeheugen van de tolino tab bedraagt 16 GB. Daarvan wordt ong. 3,4 GB in beslag genomen door het Android-besturingssysteem en systeemtoepassingen. Voor uw gegevens en toepassingen zijn ong. 12,6 GB beschikbaar.

Via een USB-kabel of microSD-kaart kunt u de volgende door uw tolino tab ondersteunde bestandsformaten overzetten: AAC, AAC+, eAAC+, ELD AAC, AMR-NB, AMR-WB, FLAC, MP3, MIDI, Vorbis, PCM/WAVE.

Uw tolino tab kan de volgende bestandsformaten herkennen en afspelen: H.263, H.264 AVC, MPEG-4 SP.

De camera van de tolino tab kan via het app-menu of de snelstartwerkbalk in het startvenster worden geactiveerd. Ga eerst naar de Android-interface door in het hoofdmenu te tikken op “Apps, internet en meer…”. Hier vindt u de cameratoepassing waarmee u afbeeldingen en video’s kunt maken.

Bij problemen en defecten

Bij de vaststelling van een defect of fout van uw tablet kunt u zich in het kader van de wettelijke garantie wenden tot de verkoper bij wie u uw tolino tab heeft gekocht. Naast de wettelijke garantie verstrekt TrekStor GmbH een garantie van 24 maanden op uw tolino tab.

Garantiedekking

Op dit tablet verstrekt TrekStor een garantie van 24 maanden op materiaal- en/of verwerkingsdefecten. De garantieperiode begint te lopen vanaf aankoopdatum. De oplevering van de garantieservice behelst geen verlenging van de totale garantieperiode. Deze garantie is onafhankelijk van de garantieverplichting van de verkoper die voortvloeit uit het koopcontract met de eindklant en heeft er geen enkele invloed op.

Garantieverlening

TrekStor zal naar eigen goeddunken bepalen of het aan zijn garantieverplichting voldoet door reparatie van het apparaat of door vervanging met een nieuw apparaat, of door vervanging van het defecte onderdeel. Op verdere aanspraken kan geen beroep worden gedaan. De garantieaanspraak kan uitsluitend bij TrekStor worden ingediend. Kosten en schade als gevolg van reparaties of vervanging van defecte onderdelen in andere servicepunten vallen niet onder de garantievoorwaarden.

Garantieuitsluiting

Gebreken die door onvakkundige behandeling, bedieningsfouten of invloeden van buitenaf (zoals water, vallen, blikseminslag, brand, grof geweld, verkeerde stroomspanning, installatie van firmware van derden of verkeerde apps) zijn veroorzaakt, worden uitgesloten van deze garantie. De garantie beperkt zich uitsluitend tot de in de verpakking meegeleverde componenten. Buiten de garantieverlening vallen verbruiks- en slijtageonderdelen zoals bijvoorbeeld batterijen. Eventuele kosten voor modificaties of aanpassingen van de tablet voor aanpassing van het apparaat aan de landelijke technische/veiligheidsrelevante normen van een land waar de tablet wordt gebruikt, maar niet werd gekocht, vallen buiten de garantiedekking.

Een garantieclaim indienen

Om aanspraak te maken op de garantie heeft u een aankoopbewijs (rekening, bon) nodig waarop de aankoopdatum en modelbenaming van de tablet staan. De garantieclaim van een defecte tablet moet binnen de garantieperiode door u bij TrekStor GmbH worden ingediend. Voordat het apparaat dat onder de garantie valt wordt ingestuurd, moet het retourformulier volledig worden ingevuld om de toezending aan te melden.

Retourformulier:

http://www.trekstor.de/tolino-retoure.html

TrekStor behoudt zich het recht voor om zijn garantieverplichting niet te vervullen wanneer van deze procedure wordt afgeweken of serienummers op het apparaat zijn verwijderd of veranderd.

Uitsluiting van aansprakelijkheid

TrekStor aanvaardt bij ingezonden apparaten geen aansprakelijkheid voor het verlies van geheugen, SIM-kaarten, opgeslagen gegevens of andere accessoires die niet in de verpakking van het gekochte product werden meegeleverd.

Garantieverstrekker

TrekStor GmbH, Kastanienallee 8 – 10, D-64653 Lorsch

Het totaalgeheugen van de tolino tab bedraagt 16 GB. Daarvan wordt ong. 3,4 GB in beslag genomen door het Android-besturingssysteem en systeemtoepassingen. Voor uw gegevens en toepassingen zijn ong. 12,6 GB beschikbaar.

Controleer eerst of uw de tolino tab correct verbonden is met de oplader. Wordt u apparaat nog steeds niet opgeladen, sluit dan het apparaat met de meegeleverde USB-kabel aan op uw computer. Op deze wijze controleert u of de oplader of de batterij defect is.

Lukt het niet om het apparaat te bedienen en reageert het apparaat niet meer op uw invoer, start het apparaat dan opnieuw op door de resetknop aan de onderkant van de tolino tab in te drukken. Gebruiker hiervoor een uitgevouwen paperclip.

eBooks lezen en kopen

Zodra u uw tolino tab met de klantaccount van uw partnershop heeft aangemeld, worden alle in deze shop gekochte titels automatisch gesynchroniseerd en op uw tolino tab geladen.

Bij de overdracht van bestanden via de USB-kabel of via een microSD-kaart naar uw tolino tab worden de volgende bestandsformaten herkend: ePub en PDF zonder of met DRM.

Ingebruikname en eerste stappen (tolino tab 8)

U kunt zich bij de ingevoerde gebruikersaccount afmelden en aanmelden met een andere gebruikersaccount. Daarbij worden echter alle titels van de afgemelde gebruikersaccount van het apparaat verwijderd. In de cloud opgeslagen inhoud kunt u later opnieuw op de tolino tab laden.

Om uw tolino tab uit te proberen, kunt u hem in de demomodus gebruiken. Weliswaar zijn enkele functies dan niet beschikbaar. Om de hele wereld van digitaal lezen, horen en kijken te ervaren, raden wij u aan om zich aan te melden.

Aangezien tolino tab gebaseerd is op het Android-besturingssysteem kunt u via Google Play andere apps downloaden naar uw tolino tab. Tik hiervoor in het hoofdmenu op “Apps, internet en meer…” om het homescherm van uw tolino tab te openen. Hier kunt u Google Play Store openen. Voor toegang tot overige apps heeft u een Google-account nodig.

Door het aansluiten van een extern geheugen verschijnt op de tolino tab de melding dat een apparaat is aangesloten. Zodra deze melding verdwijnt, kunt u met een bestandsverkenner-toepassing (bijv. ES Datei Explorer, Astro-Browser, Filebrowser etc. te vinden in de Google Play Store) de bestanden openen en beheren.

Open het app-menu en tik vervolgens op “Instellingen”. Blader in de linkerkolom omlaag tot de menuoptie “Taal en invoer” en tik erop om het menu te openen. Rechts kunt u de gewenste taal selecteren.

Muziek luisteren en video's bekijken

De gebruikersaccount van 7digital is gratis – er worden geen lidmaatschaps- of abonnementskosten in rekening gebracht Alleen de muzieknummers die u koopt worden in rekening gebracht. Vóór de aankoop wordt u daar nadrukkelijk op gewezen.

Zodra u uw 7digital klantaccount op uw tolino tab heeft aangemeld, ziet u reeds gekochte nummers en kunt u ze eenvoudig downloaden.

Links naast elke titel vindt u het menu-pictogram. Houd het pictogram langer met uw vinger ingedrukt om de desbetreffende titel in de titellijst omhoog of omlaag te schuiven. Sleep de titel met uw vinger over het beeldscherm van de tolino tab naar de gewenste positie. Zodra u die heeft bereikt, laat u de titel los – vervolgens wordt de titel naar de geselecteerde positie verschoven.

Onder de menuoptie “Horen” kunt u een weergavelijst met uw muziektitels samenstellen. Tik hiervoor in de titellijst op het zwarte plusteken rechts naast elke titel. De geselecteerde titel wordt geel zodra u hem aan uw weergavelijst hebt toegevoegd. In de weergave van de albumcover en categorieën tikt u vervolgens op het album waarvan u de titels in de verlanglijst wilt overnemen.

Privacy