Kan ik op de tolino e-reader e-books van openbare bibliotheken lezen?

U wilt e-books lenen, maar dan digitaal? Via openbare bibliotheken hebt u de mogelijkheid om e-books uit een bibliotheek te lenen. Kleinere bibliotheken werken vaak samen om online boeken te kunnen uitlenen. Via hun website kunt u de gewenste e-books lenen en naar uw tolino e-reader downloaden.

Als u e-books bij een openbare bibliotheek wilt lenen, kunt u dat via de geïntegreerde webbrowser op uw tolino e-reader doen. E-books die u hier leent en downloadt, worden automatisch op uw tolino e-reader opgeslagen en zijn direct beschikbaar.

U kunt de geleende e-books ook weer via uw tolino e-reader inleveren.

Belangrijke informatie: e-books die vanaf de softwareversie 12.2.0 worden uitgeleend, worden via het nieuwe Digital Rights Management gedecodeerd (meer informatie). Voor het leenproces met oudere softwareversies hebt u doorgaans een Adobe-ID nodig. De Adobe-ID regelt bij het lenen van e-books met de tolino e-reader de leentermijn. Zodra de leentermijn is verlopen, wordt het e-book niet meer op de tolino e-reader geopend. Een Adobe-ID kunt u eenvoudig rechtstreeks op de Adobe-website registreren.