Nieuwe software-update 1.8 voor alle tolino e-readers

Voor alle lectuurliefhebbers, mensen die veel lezen en individualisten – het lezen met de tolino eReader wordt nu nog comfortabeler! Dankzij veel doordachte grote en kleine optimalisaties is de tolino eReader Softwareversie 1.8 de ideale voorbereiding voor ongestoord leesgenot in de leeszomer 2016. Duidelijk een echte „musthave“ voor alle tolino lezers!

Trouwens: de Softwareversie 1.8 wordt gratis aangeboden aan alle tolino eReaders tot nu toe, zodat alle tolino lezers profiteren van de uitgebreide actualisering van de software!

 

Alle wijzigingen en nieuwe functies op uw tolino e-reader in een overzicht:

 1. Compleet bewerkte bibliotheekpresentatie met automatische verzamelingen van auteurs

Uw eBook Bibliotheek barst uit al zijn voegen en toch wilt u altijd een overzicht houden op uw leesschatten? Dankzij de nieuwe, compleet bewerkte bibliotheekpresentatie hoeft u zich daar op uw tolino eReader geen zorgen meer over te maken. Met slechts één tipje van uw vinger verwisselt u eenvoudig de registerkaart via de praktische, nieuwe registerstructuur van uw bibliotheekpresentatie en kunt u uw eBooks in enkele seconden laten weergeven, gesorteerd op titels of auteurs. Een praktische vernieuwing, die u ook bij omvangrijke eBook-Bibliotheken helpt om snel het gezochte eBook te vinden op uw tolino eReader. Natuurlijk kunt u uw titels ook nog steeds volgens uw wensen indelen met behulp van de sortering en de presentatiemodus.

 

 1. „Gelezen boeken“ markeren – schep orde in uw eBook Bibliotheek!

De nieuwe functie eBooks als „gelezen“ markeren zorgt voor een overzichtelijke eBook Bibliotheek. Uw uitgelezen eBooks worden dan overzichtelijk in een automatisch gemaakte verzameling „Gelezen boeken“opgeslagen op de eReader (oproepbaar via de registerkaart „Verzamelingen“). De uitgelezen boeken worden dan in uw bibliotheek weergegeven met een haakje onder de cover.

Goed te weten: u kunt vastleggen dat „Gelezen boeken“ niet weergegeven worden in uw bibliotheekpresentatie. Zo houdt u op uw tolino eReader altijd het overzicht op gelezen en niet gelezen eBooks. Als u de uitgelezen boeken weer zichtbaar wilt maken in uw eBook Bibliotheek, tipt u op het presentatiepictogram (icoon: oog) en vervolgens op „Gelezen titels tonen“.

 

 1. Verzamelen en sorteren – gemakkelijker eBooks sorteren in verzamelingen

Wilt u uw eBooks snel en eenvoudig op de tolino eReader sorteren en ordenen volgens uw wensen? Via de nieuwe registerkaart „Verzamelingen“ in uw eBook Bibliotheek roept u nu nog sneller uw persoonlijke verzamelingen op en kunt u uw boeken willekeurig op de tolino eReader arrangeren met slechts een tipje van de vinger.

Dat is praktisch, intuïtief en ziet er nu ook nog veel beter uit dankzij de nieuwe eBook-Cover-presentatie! Wat dacht u bijvoorbeeld van een leesstofverzameling vol heerlijk lichte romannetjes voor uw zomervakantie?

Gebruikerstip: als u een eBook uit uw bibliotheek aan een verzameling wilt toevoegen, tipt u gewoon gedurende ca. 2 seconden op de eBook Cover totdat het contextmenu geopend is. Daar kunt u het eBook aan een verzameling toevoegen via de keuze „Aan verzameling toevoegen“.

 

 1. Geen boek zonder lettertype – geen tolino eReader zonder uw favoriete font!

Voor liefhebbers van lettertypen en typofiele boekenwurmen biedt de nieuwe tolino eReader Softwareversie 1.8 een heel speciale vernieuwing: vanaf nu kunt u heel gemakkelijk uw persoonlijke favoriete lettertype downloaden op de tolino eReader! Lezers van eBooks in vreemde talen kunnen zo bijv. hun favoriete Aziatische lettertype downloaden op de tolino eReader en dit gebruiken bij het lezen. Maak uw leesbeleving met tolino persoonlijk – uw fantasie en uw voorkeur zijn daarbij aan geen grenzen gebonden.

Ook de vooringestelde lettertypen op uw tolino eReader werden compleet vernieuwd of bewerkt. Vanaf direct kunt u op de tolino eReader beschikken over zes verschillende voor de weergave op het E Ink Display geoptimaliseerde lettertypen (o.a. Bitter, Droid Serif, Vollkorn), die bovendien het lezen optimaal ondersteunen.

Het nieuw op de tolino eReader geïnstalleerde lettertype OpenDyslexic biedt iets bijzonders. Dankzij de onmiskenbare vorm en de optische weging van de letters is het OpenDyslexic vooral geschikt voor lezers met een leeszwakte (Legasthenie).

     Sneller lezen, sneller bladeren – de Snelblader-functie van de tolino eReader

Kleine tip: u wilt snel en eenvoudig een paar bladzijden verder of terug bladeren? Met onze Snelblader-functie gaat dat nu nog eenvoudiger op de tolino eReader: gewoon met de vinger op de rechter of linker beeldschermrand tippen en de vinger naar het midden van het display trekken (vinger op het display houden) en de eReader bladert automatisch voor u! Zodra u de gewenste bladzijde bereikt hebt, haalt u de vinger van het beeldscherm en kunt u direct beginnen met lezen. Of direct terugspringen naar de beginpagina.

 

 

Alle softwarewijzigingen snel samengevat:

 • Compleet bewerkte bibliotheekpresentatie: nieuwe registerstructuur voor het snel wisselen tussen de weergaven, gesorteerd op „Titels“, „Auteurs“ of „Verzamelingen“.
 • Gelezen eBooks markeren: uitgelezen eBooks worden automatisch gemarkeerd, in een verzameling „Gelezen boeken“ gesorteerd en kunnen in de bibliotheek weergegeven worden.
 • Verzamelingen in een paar seconden oproepen: dankzij een eigen registerkaart in de bibliotheekpresentatie, kunnen verzamelingen vanaf nu direct opgeroepen worden.
 • Nieuwe vooraf geïnstalleerde lettertypen: de E Ink geoptimaliseerde lettertypen Source Sans, Bitter, Droid Serif, Vollkorn, Fira Sans en OpenDyslexic staan in de Softwareversie 1.8.
 • Eigen lettertypen downloaden: eigen lettertypen kunnen in TTF en OTF formaat op de tolino eReader geïnstalleerd worden.
 • OpenDyslexic schrift bij leeszwakte: het vooraf geïnstalleerde lettertype OpenDyslexic helpt de lezer met een leeszwakte uitstekend.
 • Snelbladeren: met een praktische touch-geste bladert de tolino eReader bijzonder snel en automatisch verder of terug

 

Software-updates voor tolino e-reader downloaden: