Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ) - tolino vision 4 HD

Algemeen (tolino vision 4 HD)

De startpagina is het hart van uw tolino. Van hieruit selecteert u alle belangrijke functies en vensters. Door de Home-knop op uw tolino in te drukken, keert u altijd terug naar de startpagina, ongeacht welke instelling of pagina u hebt geopend.

In uw bibliotheek vindt u alle door u gekochte titels en de inhoud die u via de computer of microSD-kaart aan uw tolino heeft toegevoegd. Standaard is uw bibliotheek naar actualiteit (de laatst gelezen of toegevoegde titel) gesorteerd.

Uw tolino kan digitale boeken, tijdschriften, kranten en eigen documenten weergeven die de bestandsformaten ePub, PDF (met en zonder Adobe-kopieerbeveiliging), TXT hebben. Andere bestandsformaten worden niet ondersteund.

Het verheugt ons dat u digitaal lezen met uw nieuwe tolino wilt ontdekken en samen met u willen we de eerste stappen van uw nieuwe ereader doornemen! In slechts 3 stappen kunt u beginnen aan het nieuwe leesplezier:

1) Opladen

Laad de batterij van uw tolino op voor u hem voor het eerst gebruikt. Sluit hiervoor de meegeleverde USB-kabel aan op uw tolino en uw computer. Na ong. 4 uur is de batterij van uw tolino volledig geladen. Tijdens het opladen kunt u uw tolino natuurlijk al gebruiken. Uw tolino beschikt over een touchdisplay. Dat betekent dat alle functies door licht tikken of met veegbewegingen op het beeldscherm kunnen worden bediend. Maak met uw vinger een veegbeweging van rechts naar links om in de titel vooruit te bladeren en van links naar rechts om terug te bladeren.

2) Op updates controleren en deze installeren

Natuurlijk werken wij ononderbroken aan onze tolino-software om die verder te verbeteren. Om van de best mogelijke leeservaring met uw tolino vision te blijven genieten, is het raadzaam om de software van uw tolino-product up-to-date te houden. Wanneer u uw nieuwe ereader voor het eerst gebruikt, controleer dan meteen of er een nieuwe software-update beschikbaar is voor uw apparaat. Hiervoor heeft u alleen een internetverbinding nodig die dankzij de Wifi-interface van de tolino vision snel en eenvoudig is te maken. Zodra uw ereader met het internet is verbonden, worden alle belangrijke updates onmiddellijk op de display weergegeven. Natuurlijk kunt u op elk moment in het menu bij menuoptie “Apparaatinformatie” zelf naar nieuwe updates zoeken.

Heeft u thuis geen Wifi-netwerk, geen probleem! U kunt het Wifi-netwerk in de filialen van de tolino-partner gebruiken om naar beschikbare updates voor uw tolino te zoeken. Vraag het gewoon aan een medewerker. Hij zal u graag verder helpen. Natuurlijk kunt u ook een hotspot van Deutsche Telekom gebruiken voor verbinding met het internet. De hotspot-finder van Deutsche Telekom helpt u om de in uw omgeving dichtstbijzijnde hotspot te vinden. Dankzij de geïntegreerde en gratis hotspot-toegang van uw tolino worden voor het gebruik geen kosten in rekening gebracht en zijn er geen aanvullende aanmeldingsgegevens nodig.

3) Aanmelding bij uw tolino-partner

Om alle functies van uw nieuwe ereader te gebruiken en van de 25 GB grote TelekomCloud-toegang te genieten, moet u uw tolino aanmelden bij uw tolino-leverancier. Heeft u online al een klantaccount bij uw tolino-leverancier, dan kunt u deze aanmeldingsgegevens gebruiken voor de aanmelding van uw tolino. Heeft u nog geen klantaccount, dan kunt u deze op de website van de desbetreffende leverancier maken en de daarvoor ingestelde gebruikersgegevens gebruiken om uw tolino ereader aan te melden.

Overigens: heeft u klantaccounts bij verschillende tolino-leveranciers, dan kunt u de desbetreffende ebook-bibliotheken heel gemakkelijk met onze unieke tolino-bibliotheekkoppeling met elkaar verbinden. Zo heeft u altijd een optimaal overzicht over uw gekochte titels. De bibliotheekkoppeling kunt u met uw ereader of online in de klantaccount van uw voorkeur uitvoeren.

Zodra u zich met uw klantaccount heeft aangemeld en uw tolino via Wifi met het internet is verbonden, kunt u de cloud gebruiken. Alle titels die u via de webshop koopt, worden automatisch veilig opgeslagen in de cloud. Om een enkele titel van de cloud te lezen, tikt u op een met een cloud-pictogram aangegeven titel in de bibliotheek. De titel wordt gedownload naar uw tolino en lokaal opgeslagen.

Mogelijkerwijze heeft u voor uw tolino eigen digitale leesinhoud die u graag wilt toevoegen. U kunt hiervoor de USB-verbinding met uw computer gebruiken. Zodra u uw tolino via de USB-kabel met de computer heeft verbonden, wordt de tolino voor gegevensuitwisseling automatisch met de pc vrijgegeven en als gegevensdrager weergegeven.

Het leesvenster is het belangrijkste venster op uw tolino. De titels van uw bibliotheek worden hier bladzijde voor bladzijde weergegeven. Om een titel te openen, tikt u op de kaft.

Tik in het rechterschermgedeelte om in de titel vooruit te bladeren en in het linkerschermgedeelte om terug te bladeren. Met een veegbeweging van rechts naar links bladert u ook vooruit en met een veegbeweging van links naar rechts terug.

Met een tik op de achterkant van het apparaat kunt u bovendien een bladzijde vooruitbladeren. Dit is handig voor de bediening met één hand en ook ideaal voor linkshandigen.

Mogelijkerwijze heeft u voor uw tolino-product eigen digitale leesinhoud die u graag wilt toevoegen. Dit is mogelijk via een USB-verbinding met uw computer of via up- of downloaden van uw TelekomCloud. Zodra u de bestanden op uw tolino ziet, kunt u ze via synchronisatie aan uw ebook-bibliotheek toevoegen. Vervolgens worden alle lokale ebooks/documenten in de bibliotheek geladen.